Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Περί Ζωνιανών....

Από τον Μάρτιο είχα διαβάσει κάτι περί Ζωνιανών. Δεδομένου ότι δεν έχω σχέση με την "λεβεντομάνα" Κρήτη, το είδα σαν γραφικότητα (... και λίγο υπερβολή του blogger...). Υπήρξα μάλλον αυστηρός απέναντί του... Κοιτάξτε τι έγραφε: http://christosvardakas.blogspot.com/2007/03/17-2007.html .

Αυτές τις μέρες, με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν εκεί, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η απόφαση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου Ζωνιανών να "αποσύρουν" τα παιδιά τους από το Σχολείο "για να μην αποκτήσουν τραυματικές εμπειρίες βλέποντας την Αστυνομία με τα αλεξίσφαιρα και τις κάσκες στο χωριό τους" -ή κάτι τέτοιο-...

Είμαι ιδιαίτερα δύσπιστος σε αυτές τις "ευαισθησίες"... Πιστεύω ότι τα παιδιά αποσύρθηκαν για να κρατήσουν ανέπαφο το "σύστημα αξιών", με το οποίο γαλουχήθηκαν και το οποίο δεν μπορεί να ανεχθεί τον "λεβέντη Μανωλιό" -ή όποιον τοπικό "ήρωα"- να τον βλέπουν τα παιδιά να μπουζουριάζεται από την Αστυνομία με χειροπέδες πισθάγκωνα.

Πως θα συντηρηθεί για τις επόμενες γενιές η ιστορία -ή μύθος(;)- της λεβεντιάς;

Οι Ζωνιανοί και τα Ζωνιανά έχουν ανάγκη συνέχειας...

ΥΓ Περισσότερο απαισιόδοξοι φίλοι δεν αποκλείουν η "απόσυρση" αυτή έγινε για προστασία της ζωής των παιδιών... Για φαντασθείτε καμιά "στραβή" με ανταλλαγή πυροβολισμών Αστυνομίας και Ζωνιανιτών! Άρα το πεδίο είναι ελεύθερο για "επίθεση" όποτε θέλουμε, μια και τα παιδιά μας δεν θα κινδυνεύουν!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θέλω να σε συγχαρώ για την πρωτοβουλία σου.
Καιρός ήταν!
Όλοι όσοι έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε μαζί σου, έχουμε διαπιστώσει την οξυδέρκεια με την οποία αντιμετωπίζεις την κάθε είδους "καθημερινότητα".
Το να θέσεις τις απόψεις σου, έτσι δημόσια πιστεύω ότι θα δώσει τροφή-για-σκέψη σε όσους σε επισκεφθούν.
Αυτά εισαγωγικά.
Περί Ζωνιανών τώρα.
Το όλο θέμα έχει όλα τα ελληνικά κωμικοτραγικά στοιχεία.
Ακόμη ένας τόπος μαγκιάς και ανομίας. Όπου το χασίσι καλλιεργείται ελεύθερα και τα καλάσνικοφ σαν παιχνίδια κυκλοφορούν ανά εκατοντάδες.
Ακόμη ένα "άβατο" για την "παρεξηγημένη" ΕΛ.ΑΣ, το κράτος και τους θεσμούς του.
Αλήθεια, πόσα "άβατα" -πλην Αγίου Όρους- να έχει αυτή η χώρα;;
Πολλά, πάρα πολλά.
Είναι όσα φαίνονται (βλ. Εξάρχεια στο... κέντρο της Αθήνας) και όσα όχι και τόσο. Το άβατον της αξιοκρατίας, της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης, του έτσι-θέλω, της απύθμενης αγένειας, του διαλυμένου πεζοδρομίου κι εκατοντάδες άλλα.
Θα μου πείτε, τι σχέση έχουν αυτά με τα Ζωνιανά;
Εν πρώτης όψης ουδεμία. Είναι όμως στοιχεία συνθετικά μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση.
Μιας κοινωνίας κι ενός πολιτικού, κοινωνικού, δικαστικού, οικονομικού συστήματος που ανέχεται, συμβιβάζεται, συνεργάζεται και καλλιεργεί συνθήκες ανομίας.
Μια χολλυγουντιανή επιχείρηση -σε απευθείας μετάδοση!!- με όλα τα στοιχεία της ελληνικής προχειρότητας και του μεταπολιτευτικού βλαχομπαρόκ δεν πρόκειται να δώσει λύση.
Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και σχετίζεται με την λειτουργία του κράτους, της πολιτείας.
Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της Χώρας να δηλώνει από τη Βουλή ότι δεν θα ανεχτεί την ανομία;;
Θέλει και ρώτημα;; Υπήρχε ενδεχόμενο να την ανεχθεί και τώρα δηλώνει το αντίθετο;;
Σ'αυτή τη χώρα το προφανές γίνεται ζητούμενο που πρέπει να αποσαφηνιστεί με Πρωθυπουργική παρέμβαση από το βήμα της Βουλής...
Τα Ζωνιανά πρέπει να γίνουν η αφορμή για βαθύτερο προβληματισμό. Ο "Μανωλιός Εσκομπάρ" είναι αντανάκλαση του καθημερινού έλληνα που νυχθημερόν σκαρφίζεται πως θα δουλέψει τον διπλανό του και όλοι μαζί το κράτους. Δηλαδή τους εαυτούς τους.
Μόνη λύση η εφαρμογή των νόμων.
Για όλους και για όλα.
Αυτή η καραμέλα ότι τον έλληνα δεν το δαμάζει κανείς, τον περιούσιο πλην όμως αδικημένο λαό που όλοι έχουν στο στόχαστρο και άλλα φληναφήματα είναι για τα σκουπίδια.
Αν στο DNA μας η μόνη εγγραφή είναι η λέξη ΧΑΟΣ, τότε να μην μας εκπλήσσει τίποτα και πολύ περισσότερο αυτά που έρχονται...
Καλημέρα σας.

Απορών και Εξιστάμενος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια... Να δούμε αν το κέφι θα συνεχίσει να υπάρχει...
Μου θυμίσατε ένα φίλο που μου αποδίδει το τσιτάτο: "Σ' αυτή τη χώρα είσαι υποχρεωμένος να αποδεικνύεις και τα αξιώματα..."
Δύο φίλοι "θετικών επιστημών" αυτή την ορολογία θα χρησιμοποιούσαν...
Quid, όμως, για την "απόσυρση" των τρυφερών βλαστών των Ζωνιανών από το Σχολείο τους;