Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Όμφακες εισί...

Στο ένθετο για την οικονομία στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα σε άλλα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κλπ κ. Αλογοσκούφης καμαρώνει λέγοντας:

"Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η πραγματική οικονομία δείχνει να αντέχει καλύτερα από πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως φάνηκε και από την ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του 2008 που ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με την ευρωζώνη."

Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκα ένα μύθο του Αισώπου με την αλεπού που δεν φτάνει τα σταφύλια και φεύγοντας λέει ότι είναι άγουρα... "Όμφακες εισί" ...

Άλλωστε ο μύθος επιβιώνει μέχρι σήμερα με την παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια..."

Αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, η διαπίστωση ότι η Ελληνική Οικονομία είναι ασύνδετη με την παγκόσμια οικονομία, τουλάχιστο στους σοβαρούς Έλληνες, θα έφερνε άγχος και τρόμο...

Αν δεν αλληλοεμπλακεί η Ελληνική Οικονομία με την παγκόσμια, έχουν σκεφτεί τα τσακάλια της πολιτικής μας , τι διαχρονικό κίνδυνο εμπεριέχει αυτό ακόμα και για τα εθνικά και αμυντικά μας συμφέροντα;

Να μην απορούμε με το ότι μας "ρίχνουν" στο Σκοπιανό και τα άλλα... Γιατί να μας υποστηρίξουν; Ποιό είναι το συμφέρον τους;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο σχολειό μας μάθαμε πως το 1 αν το προσθέσεις με άλλο 1 κάνουν 2.
Χρόνια τώρα οι εργολάβοι και λοιποί παρατρεχάμενοι επιφανών υπουργών ( συγγνώμη που το γράμμα υ δεν είναι με κεφαλαία), οικονομολόγοι, δικηγόροι ,κλπ προσπαθούν να μας επιβάλουν πως 1 και 1 κάνουν 4.
Άνοιξα τα βιβλία μου μήπως και δεν θυμάμαι καλά!
Και όμως 1 και 1 κάνουν 2
Αλήθεια πόσοι και ποιοι ταΐζονται με τα υπόλοιπα 2 ?

Ανώνυμος είπε...

Επαγγελματία πότε ( ποτέ ) θα πάρεις Bonus από το Κράτος το Ελληνικό, το Κράτος του δικαίου ?
Η Ολυμπιακή κλείνει !!!
Ας το δούμε και ας το πιστέψουμε.
Όμως
Κάθε απεργός υπάλληλος (που στην πλειοψηφία η απεργία έκανε η άδεια είχε η δεν δούλευε μια και με ρουσφέτι αξιοκρατικό προσελήφθη ) υπεύθυνος και αυτός για την τύχη της εταιρείας θα πάρει Bonus 3500 ένσημα και άκουσον άκουσον 195.000 ευρω αποζημίωση για να βγει στην σύνταξη νωρίτερα .
Eμείς που χρόνια τώρα τους πληρώνουμε όλους αυτούς τους αχόρταγους τεμπέληδες του Δημοσίου τι Bonus θα πάρουμε?
Το Σύνταγμα ( όχι η πλατεία Συντάγματος )μιλά για ΙΣΟΤΗΤΑ
Γιώργος Κέρκυρα
Απελπισμένος Φόρο καμένος και ΚΟΥΤΟΣ Έλληνας Επαγγελματίας

Απορών και Εξιστάμενος είπε...

Αγαπητέ "Ανώνυμε" Γιώργο από την Κέρκυρα...

Αν και το σχόλιό σου θα ήταν πιό σχετικό με άλλες αναρτήσεις μου για την Ολυμπιακή, θέλω να σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου.

Σε παλαιότερες αναρτήσεις ήμουν πολύ πιο σκληρός. Τώρα βλέπω ότι οι παροχές του κ. Χατζηδάκη προς τους ανήκοντες στο μισθολόγιο της Ολυμπιακής (γιατί για να ονομασθούν "εργαζόμενοι" πρέπει να έχουμε αποδεικτικά ότι εργάζονταν κανονικά και όχι "σποραδικά") παραείναι πλουσιοπάροχες.

Συχαίνομαι τα δάκρυα των της αντιπολιτεύσεως, όπως σιχαίνομαι τη χρήση του -κατ'εμέ βλακώδους- όρου "εθνικός αερομεταφορέας", λες και έχουμε "εθνικό φορτηγομεταφορέα" ή "εθνικό λουκουμοπαραγωγό".

Τα δάκρυα της αντιπολίτευσης και τα χαϊδέματα της κυβέρνησης με κανουν να πιστεύω ότι, έχοντας μια κάποια ηλικία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ... Οταν η λύση της Ολυμπιακής θα πάψει να έχει επιρροή στα οικονομικά της χώρας σε 25 χρόνια (δηλ. σε χρόνο αρκετό για να φτιάξουμε μια νέα "Ολυμπιακή" -όχι αναγκαστικά στην αεροπλοΐα- και να την πτωχεύσουμε) δεν αλλάζει τίποτα στον κόσμο τούτο!

Άρα να μη μιλάμε για "μεταρρυθμίσεις"...

Unknown είπε...

Τα λέμε όπως μας συμφέρουν..
(Και έτσι πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί!!)
Αν πάει καλά η διεθνής οικονομία χαιρόμαστε επειδή και η Ελληνική οικονομία πάει καλά..(Η μάλλον καλλίτερα!!).
Αν δεν πάει καλά η διεθνής οικνομία χαιρόμστε που τουλάχιστον η Ελληνική οικονομία πάει καλά..
Τι λέμε εάν η Ελληνική οικονομία δεν πάει καλά όταν η διεθνής οικονομία πάει;
Για τον Γιώργο από την Κέρκυρα.
Με μεγάλη ανακούφιση έμαθα ότι κλείνει αυτό το βάσανο που λέγεται Ολυμπιακή. Θα χρυσοπληρώσουμε το σιτιζόμενο εκεί Πρυτανείο βεβαίως. Αλλά αυτό θα γίνει εφ΄απαξ. Από το να τους δίνουμε όμως ημερησίως 1.000.000 Ευρώ;
Συμφωνώ πάντως ότι ο κ. Χατζηδάκης μπορούσε -και έπρεπε- να είναι λιγότερο πονόψυχος..
Η απορία μου είναι που θα βρεί τον ανόητο (μ...α) να του πλασάρει το σκάρτο εμπόρευμα..
Αυτό μόνον ο Εφραίμ ο Βατοπαιδινός θα το κατόρθωνε.. Να ανταλλάξει δηλ. πχ την Ολυμπιακή με πετρελαιοπηγές!!
Αλλά και αυτόν αντί να τον κάνουμε Πρωθυπουργό τον κυνηγάμε..

Univers είπε...

Από την "ισχυρή" οικονομία του Σημίτη περάσαμε στην "ανθεκτική" του Αλογοσκούφη.

Στην πραγματικότητα έχουμε μία οικονομία που εδώ και μερικές δεκαετίες είναι σε συγκεκαλυμμένη χρεωκοπία και διατηρούμε (ή και βελτιώνουμε) το επίπεδο ζωής μας με δανεισμό.