Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ολυμπιακές τελεσιδικίες...

Την ανάρτηση αυτή την είχα μισοετοιμάσει (μέ άλλο τίτλο) από τις 4 Δεκεμβρίου 2007.
Την κράτησα στο ψυγείο γιατί έβλεπα ότι η υπόθεση της Ολυμπιακής ενοχλούσε... Μέχρι, μου έλεγαν, και Υπουργοί "άλλαζαν θέση" γιατί οι δημοσκοπήσεις έδιναν (μικρό για το μέγεθος της συνηθισμένης σχιζοφρενικής συμπεριφοράς μας στις δημοσκοπήσεις) προβάδισμα στην επιθυμία των συνελλήνων να μείνει άθικτη η Ολυμπιακή...
Η χτεσινή τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (και για να καθησυχάσουμε τους ασχέτους που βλέπουν παντού συνομωσίες: από το 2003 ένα καλό, όπως λέγεται, Έλληνα Πρόεδρο που προτάθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη έχει...) μας κάνει να ξανασυζητάμε για Ολυμπιακή... Ειλικρινά ελπίζω για τελευταία φορά ως προς το αν πρέπει να κλείσει ή όχι...
Τι υπέροχη χώρα... Όπου όλοι οι πολιτικοί, που δεν έχουν την καυτή πατάτα στα χέρια τους, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Είμαστε 27 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν έχουμε (ή κάνουμε ότι δεν έχουμε) καταλάβει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι πιο πολύ από τα διάφορα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (δηλ. χρήματα που δίδονται ανεπιστρεπτί).
Βλέπετε ότι, προκειμένου να μη θιγούν διάφορα συμφέροντα, μόλις προ τριετίας αρχίσαμε να μιλάμε (χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουμε) για ανταγωνισμό και για τους κανόνες του (βλέπε βιομηχανίες γάλακτος, διανομή πετρελαιοειδών κλπ λες και πριν δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό!). Ακόμα όμως δεν έχουμε καταλάβει τίποτα για την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, τίποτα για την ελευθερία εγκαταστάσεως και "ακόμα πιο τίποτα" για την ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων.
Τώρα το δικαστήριο επέβαλε και άλλο "πρόστιμο" 500 εκατομμύρια ευρώ στην Ολυμπιακή -ακριβέστερα: την υποχρεώνει να τα επιστρέψει στο Ελληνικό κράτος-. Και για να τονισθεί η όλη παράλογη κατάσταση, το κράτος που κέρδισε τα 500 αυτά εκατομμύρια (έστω μόνο "στα χαρτιά" γιατί σίγουρα δεν θα βρει φράγκο όσο κι'αν τα αναζητήσει) δηλώνει μέσω του Υπουργού Μεταφορών κατά την "Καθημερινή" ότι "η απόφαση είναι δυσάρεστη".
Εγώ πάντως, αν κέρδιζα σε δίκη, τη λέξη "δυσάρεστη" δε θα την ξεστόμιζα...
Άντε να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή. Στείλτε τους εισπράκτορες να πάρουν ότι βρουν και αφήστε τις αεροπορικές συγκοινωνίες στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Έλεος, δε θέλω να πληρώνω και άλλο!
Και, παρακαλώ, όχι άλλα δάκρυα για τον "εθνικό αερομεταφορέα"... (Το έβαψα μπλε για το "εθνικό"...)

6 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Aγαπητέ Απορών και Εξιστάμενε, κάνω σεφτέ στο μπλόγκ σας, μέσω uniners και κ. Βαρδάκα.

Διάβασα και τις άλλες σας αναρτήσεις. Μου είστε πολύ ευχάριστος. Ανησυχώ προσωπικά πάρα πολύ για τη χώρα μας, και χωρίς να είμαι εκ φύσεως απαισιόδοξος, απορώ και εγώ με τη σειρά μου, άν υπάρχει διαίσθηση της ηγεσίας για το που βρισκόμαστε σε σχέση με τον κόσμο.

Εχω σταματήσει να ταξιδεύω με την Ολυμπιακή (και μέ την Alitalia) από τον καιρό, που απέχτησα παιδιά, και εξ ανάγκης χρειάστηκα μερικές ιδιαίτερες υπηρεσίες τις οποίες οι εταιρίες αυτές δεν έχουν το ήθος να προσφέρουν.

Το τελευταίο πρόστιμο της ΕΕ είναι χαρακτηριστικό της ανευθυνότητας που επικρατεί στη χώρα μας, σε κάθε τομέα της διοίκησης.

Αλλά δεν είναι μόνον η διεύθυνση. Βρίσκεται πίσω της μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί καμμία απολύτως αλλαγή σε τίποτα. Κοιτάξτε τον ελληνικό Τύπο και θα διαπιστώσετε το μέγεθος του μίσους κατα της Δύσης.

Με τη σειρά μου Απορώ και Εξίσταμαι.

Τι ευχές μου:)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Η Υπόθεση Ολυμπιακής είναι θέμα για μελέτη μεταπτυχιακών σχετικά με την κουτοπονηριά των πολιτικών όλου του φάσματος, την ’ελλειψη ενημέρωσης των πολτών και την αυτοκαταστροφική προσέγγιση των συνδικάτων. Αν το λύσεο το θέμα ο Χατζηδάκης, έστω και μετά το αποτελεσμα του δικαστηρίου, του αξίζει να γίνει Πρωθυπουργός.΄Ολοι οι άλλοι χειριστές θα πρ’επει να εξαφανιστούν από την πολιτική με το στίγμα του ανίκανου και σε τελευταία ανάλυση και του ανάλγητου΄, μια και φλόμωσαν στα ψέμματα τους εργαζόμενους στον αερομεταφορέα. Ο διακομματικός Πρόεδρος είναι νομ΄πιζω στο αεροδρόμιο των Σπάτων καιόχι στην Ολυμπιακή.
Πάντως τα νησιά και ιδιαίτερα τα άγονα πρέπει να καλυφθούν εγκαίρως από το Κράτος και όχι έτσι όπως τα έκανε ο Κεφαλοφγιάννης στα αντίστοιχα νησιά με την ακτοπλοία

Unknown είπε...

Προς απορούντα
Μα γιατί ασχολείσθε με το "οδωδός και τυμπανιαίο πτώμα" που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ; Είναι νεκρή από καιρό.. Απλώς δεν το γνωρίζει..

Απορών και Εξιστάμενος είπε...

"Πτώμα οδωδός και τυμπανιαίο" μπορεί να είναι, αλλά και στον ιδιοκτήτη της (δηλ. εμένα) κοστίζει...
Αυτό θέλω να σταματήσει: η πληρωμή από μένα!

Unknown είπε...

Η ευθανασία στοιχίζει κάτι παραπάνω..

Univers είπε...

Φοβερή ανταλλαγή απόψεων με τολμηρές μεταφορές! Λίγα σχόλια και καλά!